PROIECT TRANSFRONTALIER DE REINTRODUCERE ÎN CIRCUITUL TURISTIC A UNUI MONUMENT ARHITECTURAL DE INTERES NAȚIONAL

PROIECT TRANSFRONTALIER DE REINTRODUCERE ÎN CIRCUITUL TURISTIC A UNUI MONUMENT ARHITECTURAL DE INTERES NAȚIONAL

Al patrulea proiect depus de municipalitate pe programul INTERREG V-A România – Bulgaria 2014-2020 este “Arte și tradiții din zona transfrontalieră în sprijinul turismului”. Proiectul a fost depus în parteneriat cu Centrul de Consultanță și Management de Proiect – Europroject Slatina, în calitate de lider de proiect, și Camera de Comerț și Industrie Ruse și are drept scop îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului cultural prin recuperarea unui monument istoric și cultural de interes național (categoria A) și transformarea acestuia într-un centru trans-cultural de artă, un concept unic în regiunea transfrontalieră româno-bulgară.

Principalele activități ale proiectului sunt:

1. Achiziția unui monument istoric și cultural de interes național (categoria A)

2. Dezvoltarea unui plan de management pentru valorificarea acestuia

3. Reintroducerea monumentului istoric-cultural în circuitul turistic cultural prin transformarea acestuia într-un centru trans-cultural de artă.

4. Organizarea unor evenimente/festivaluri culturale și artistice pe teme variate cu specific transfrontalier, care pot deveni noi produse turistice culturale.

Monumentul istoric-cultural vizat a fi achiziționat și reintrodus în circuitul turistic este Conacul Udriște Năsturel de la Herăști, județul Giurgiu.

Municipiul Giurgiu, în calitate de partener în cadrul proiectului, va organiza conferințele de presă și o parte din evenimentele/festivalurile culturale și artistice.

Bugetul estimat al proiectului este de 1.500.000 euro, din care valoarea alocată municipiului Giurgiu este de 110.000 euro (TVA inclus).

Ultima modificare: 19.05.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul APLICAȚIE SMART CITY – ORAȘ INTELIGENT PENTRU A VENI ÎN SPRIJINUL CETĂȚENILOR

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.